עמותת חן לפריון וחיים

הינה עמותה אשר התאגדה בשנת 1998 בישראל
על מנת לעזור לזוגות הסובלים מבעיות אי פוריות

לתרומות לתמיכה וליוי

03-5050345
איימל:amotat_c@netvision.net.il   לעמוד הפייסבוק

כנס ESHRE ה-25 ו-FERTILITY EUROPE ה-1

שהתקיים ב- 28.06.09 – 01.07.09 באמסטרדם, הולנד

הכנס ה-25 של ESHRE - החברה האירופאית לפוריות והכנס הראשון של עמותות הפוריות FERTILITY EUROPE התקיים השנה באמסטרדם, הולנד.

עמותת חן לפריון חברה מן המניין ב-FERTILITY EUROPE החברה ב-ESHRE. מתוקף כך אנו חברים גם ב-ESHRE.

הכנס התקיים במרכז הקונגרסים RAI באמסטרדם וכלל 8,000 נציגים מכל רחבי העולם.

ביום 29.06.09 נערך יום דיונים ארוך של FERTLITY EUROPE ובו דו על המשכיות הארגון, מטרות ובחירות לועד המנהל של הארגון. ישראל לא נבחרה לועד המנהל אך נבחרה לועדת הפרויקטים יחד עם נציגת אנגליה.

עפרה בלבן, יו"ר עמותת חן ייצגה את העמותה בכנס.

עפרה נשאה דברים על שיתןף הפעולה ביננו וסיפרה על הישגי עמותת חן בארץ כמו תערוכת "9 חודשים", וקבוצות התמיכה כולל זו שבעיר רהט. וכן על משחק הכדורגל לילדים להעמקת המודעות לפוריות שנערך בדליית אל-כרמל ביום 22 במאי 2009.

כמו כן הוצג בפני הנוכחים סרטון הפרסום של עמותת חן המציג בשעות קהילה בערוץ 2 וערוץ 10.

בכנס היה דיון משפטי ואתי בו הובאו נתונים על נושא תרומות ביציות וזרע ובעיקר על הצדדים האתיים של הנושא.

פרופ' אריק בליט באנגליה הרצה על שינויים שחלו בנושא הזה לאחרונה וביניהם האפשרות של ילדים מתרומת ביציות וזרע לאתר ולקבל מידע על התורם שלהם כבר מגיל 14 באוסטריה, מגיל 16 בהולנד ובגיל 18 באנגליה, שוויץ, ניו זילנד ובארצות הסקנדינביה.

באנגליה ניתן גם לקבל מידע על תורם למשפחה אחרת ולא רק על התורם "שלי".

באוסטרליה הכרחי לקבל ייעוץ לפני חיפוש המידע.

הגבלה נוספת היא הגבלת מספר המשפחות המשתמשות באותו תורם או תורמת: באוסטריה 3 משפחות ובאנגליה עד 10 משפחות. לגבי מספר הילדים שנולדים לאותו תורם זרע: שבשוודיה מוגבל ל-6 ובאנגליה מוגבל ל-25.

דיון נוסף של עמותות המטופלים הכיל הרצאה של העמותה המארחת מהולנד וסיפרו על שיתוף פעולה מעניין בין מטופלים לרופאים ביצירת בסיס מידע וסקר שבו הרופאים שואלים כל מטופל על הצרכים שלו, כלומר הרופאים לוקחים חלק פעיל בערכית סקר.

דיווח נוסף התקבל מיפן – שם עמותות המטופלים מערבות את הרופאים והצוות המטפל בכל שלבי הטיפול מחד וכן פעילות וולונטרית לטובת המטופלים מאידך.

דיון נוסף היה בנושא הקשר בין חברות התרופות לעמותות ולבתי החולים והרופאים: נציגת הארגון האירופאי EPFIA נשאה דברים וסיפרה על הקוד האתי עלי הוחלט לאחרונה כדי שכל שיתופי הפעולה בין החברות המסחריות יהיו שקופים ונאותים.

בשנה הבאה יצטרכו לא רק לדווח על שמות הארגונים להם נתנה החברה תמיכה אלא גם סכומי הכסף הניתנים. גם בישראל נכנס לתוקף הנוהל הזה.

עפרה בלבן במפגש עם פרופ' מוחמד סעיד אל-מהיישי מטריפולי, לוב. הפרופ' סיפר לעפרה על פעילות הקליניקה שלו והביע תקוה כי נוכל לשתף פעולה בעתיד הקרוב ביותר.

חזרה לכל הכנסים