עמותת חן לפריון וחיים

הינה עמותה אשר התאגדה בשנת 1998 בישראל
על מנת לעזור לזוגות הסובלים מבעיות אי פוריות

לתרומות לתמיכה וליוי

03-5050345
איימל:amotat_c@netvision.net.il   לעמוד הפייסבוק

כנס עמותות פריון - ICSI ה-10

שהתקיים ב- 21-22.02.10 באיסטנבול, תורכיה

שהתקיים ב- 21-22.02.10 באיסטנבול, תורכיה כנס עמותות הפוריות ICSI התקיים השנה בצמוד לכנס IAPO ( ארגון הגג של מטופלים מכל העולם). מכיוון שהרבה נציגים מעמותות הפוריות הגיעו גם לIAPO התקיים השנה ICSI בצמוד לו.

כנס ICSI השנה עסק ב"שחיטת פרות קדושות" בטיפול מצד האישה והגבר ובעיקר בבעיות הקשורות בתמיכה נפשית אותה מעניקות העמותות מסביב לעולם, כמו גם התקדמות בכל ארץ וארץ.

ביום הראשון התכנסו חברי העמותות לפי יבשות. ריטה סמבויה יו"ר הקבוצה האפריקאית אליה שייכת ישראל ואנוכי נפגשנו ודנו באפשרויות להרחיב את פעילויות נו באפריקה. ריטה דיחווה כי הצטרפו אלינו גם נציגה מזימבבואה, ניגריה,

ריטה ואני הגענו בטעות לפגישה של היבשת האירופאית. הם דנו בטיפולי פוריות ברמה הגלובלית ועל הצורך לגבש כללי שמירה על רמה טיפולית גבוהה לכל מטופל ולא חשוב באיזה ארץ, כלומר להכין כללים ברורים לרמת טיפול כלל אירופאית.

בערב נסענו לארוחת ערב מקסימה במסעדה על מי הבוספורוס כאשר ברקע "גשר הזהב" המחבר בין שתי היבשות. לפני שהחלה ארוחת הערב חילקתי כובעי ליצן לכולם כי פורים בישראל וסנדרה נתתי לזוג נרות דקורטיביים סגולים , שי מעמותת חן מישראל.

פגישת חברי ICSI החלה בברכות של היו"ר סנדרה דיל שסקרה את הפעילות של היבשות השונות והרחבת החברות בארגון בהצטרפות חברות מיפן ומסין. אמריקה הצפונית לא הגיעו לכנס.(נציגות ארה"ב וקנדה)

סיבל המארחת מטורקיה סקרה את האפשרויות הטיפוליות בטורקיה . סיפרה על האפרויות הרבות שהחוק מתיר ובעצם התקדמות מדהימה כל שנה ושנה ביכולות הרפואיות בטורקיה.

אסטלה מארגנטינה היתה היו"ר של המפגש הראשון.

רוסלה מאיטליה סקרה את ההצלחה שלהן בשינוי החוק. לקח להם 4 שנים למחוק את החוק שאינו מתיר טיפולי הפרייה בהם יותר מ2 עוברים. כלומר הרופא היה צריך לייצר רק שני עוברים. הם הצליחו השנה ושוב חזרה החלטה הרפואית לידי הרופאים ולא בידי הפקידים. זה היה ניצחון גדול באיטליה.

דיויד מאוסטרליה דיבר על פוריות הגבר. על הקושי שגברים נמצאים בעת טיפולי פוריות . נכון הם רק צריכים לתת זרע לכוסית אבל מבחינה ריגשית יש לגברים בעיות רבות מאוד. הם לא תמיד שותפים לטיפול באופן סדיר. יש להם קשיים להמשיך את הזוגיות כאשר לבנות זוגם יש מצבי רוח משתנים כל כך. והם לא יודעים מה לעשות עם תשובה שלילית ובת הזוג מתייפחת וקצרה ידם מלהושיע. דיויד סיפר על פורום אינטרנטי שהקים ובו תמיכה לגברים . לפורום אלפי כניסות בחודש.

את הפנל השני הנחייתי אנוכי וסיפרתי על סדנאת הפוריות שנערכה אצלנו בחודש ינואר בהצלחה גדולה.

אחרי דיברה לאור מצרפת על הפונדקאות. היא סקרה את הליכי הפונדקאות באירופה. בצרפת אסורה פונדקאות ווכאשר צריך פונדקאות נוסעים לבלגיה או לאנגליה. וזה יוצר בעיות לזוגות . באנגליה מותרת פונדקאות פתוחה ויש קשרים יפים בין הפונדקאית לזוגות המקבלים. בגרמניה לא מטפלים בלסביות שצריכות תרומת זרע ו/או תרומת ביציות.

פטרה טורן מגרמניה הרצתה על הקשר במשפחה והקושי של המשפחה לספר לילד על צורת הבאתו לעולם. מצב זה יוצר בעיות כאשר הילד מתבגר ואז נודע לו והוא מבקש לדעת מי תורם הזרע או הביציות או מה קרה. שמירת סודות במשפחה לא מומלץ בכל מקרה. ממליצה על ייעוץ צמוד לכל משפחה העוברת טיפולי פוריות.

אחר כך נסענו כולנו לביקור בבית חולים MEMORIAL באיסטנבול. בי"ח פרטי בו ביקרנו ביחידת IVF.זה בי"ח פרטי ענק. ביחידה הם עושים את כל טיפולי הפוריות הנדרשים.

את הפנל שלישי הנחתה רוסלה מאיטליה.

ריטה סמבויה מאוגנדה סיפרה על התקדמות הטיפולים בקמפלה שם כבר יש יחידת הפריות ראשונה ציבורית. היא ספרה גם על הקשר המצויין עם ישראל בנושא.

אקיקו מיפן דיברה אחרונה וסיפרה על התקדמות הטיפול ביפן. כבר מותרת תרומת ביציות ביפן וזו חדש גדולה מאוד עבור היפניות.

רשמה:

עפרה בלבן

חזרה לכל הכנסים