עמותת חן לפריון וחיים

הינה עמותה אשר התאגדה בשנת 1998 בישראל
על מנת לעזור לזוגות הסובלים מבעיות אי פוריות

לתרומות לתמיכה וליוי

03-5050345
איימל:amotat_c@netvision.net.il   לעמוד הפייסבוק

כנס עמותות פריון שהתקיים 28-29.06.2002 בוינה, אוסטריה

אני שמחה לדווח לחברי העמותה כי השתתפתי בחודש יוני 2002 בכנס עמותות מטופלי פריון שהתקיים בוינה, ככנס מקדים לכנס רופאי פריון ESHRE שהתקיים מיום 01.07.01 באותו המקום.

בכנס השתתפו נציגי עמותות מארצות שונות בעולם כמו: ארה"ב, אוסטרליה,אירלנד, איטליה, הולנד, גרמניה, שוודיה, בריטניה, שוויץ, הארץ המארחת, ספרד, ולראשונה גם נציגות מהמזרח הרחוק, מיפן ודרום קוריאה. כמו כן נציגה מתורכיה, נציגה מאפריקה ונציגת אוגנדה.

בכנס דיווח כל נציג איך צוין אצלם חודש הפוריות הבינלאומי. תחת הכותרת: WORLD INFERTILITY MONTH.

אני הצגתי את הישיבה החגיגית שנערכה בכנסת בישיבת הועדה לקידום מעמד האישה בראשות חברת הכנסת יעל דיין, את המצגת שלנו וכן וידיאו המתאר את הישיבה והנוכחות המרשימה של נציגי יחידות IVF בארץ.

נציגי כל העמותות הינם מטופלים בהווה או בעבר אשר לקחו על עצמם לסייע לאחרים ובעיקר לקדם את הנושא במדינתם הן מבחינה חוקית ותחיקתית והן מבחינת הסיוע האישי והפצת מידע בנושא.

ביום הראשון לאחר ההתכנסות נערכו הרצאות.

ביום השני סדנאות בנושאים שונים.

הרצאתה של ד"ר אפי וויאנה מארגון הבריאות העולמי:

ההרצאה דנה בטיפולי הפוריות ברחבי העולם . הובאו נתונים על כמות וסוגי הטיפולים בארצות השונות. נראה כי ארצות אפריקה והמזרח הרחוק אכן מפגרות ברמת ובאפשרויות טיפולי הפוריות אשר ניתן למצוא בהן. בחלק ניכר מארצות אפריקה לא ניתן לבעולצע הפריית מבחנה כלל.

כמו דיווחה ד"ר וויאנה על שיתוף של מטופלי פריון בדיוני הארגון העולמי לבריאות כחלק חשוב ואינטרגלי מתהליך קבלת ההחלטות. כמו שמזמינים רופאים, פסיכולוגים ואנשי מעבדה כך הוזמנו בשנתיים האחרונות נציגי ארגונים וולנטריים אשר הביאו את הצד של המטופלים לדיונים. האיטגרציה וסיעור המוחות בשיתוף המטופלים הסיט את מימון הארגון העולמי לכיוון טיפולים החשובים למטופלים ולא רק לפי דרישת רופאים או בעלי מקצוע אחרים, כלומר בניית תשתיות לטיפול המתאים לחולים במקומות השונים בעולם.

הרצאתה של נציגת צרפת הגב. שנטל רמוגידה,

ניסיון אישי – היא אם לילד מהריון טבעי ואחר כך תאומים מהפריית מבחנה ושנתיים לאחר מכן נולדה שלישיה.

היא סיפרה הקשיים הן בזמן ההריונות והן בגידול הילדים לאחר מכן, כאשר בבית למעשה התקיים על גנון של חמישיית תינוקות עד שהיו לעצמאיים. היום ילדיה הם בני עשרה כולם. זהו אחד הנושאים המדוברים ביותר בעולם - הניסיון למנוע הריונות מרובי עוברים ועם זאת לא להקטין את אחוזי הצלחת IVF.

הריונות מרובי עוברים הינם בעייה חמורה משום מומי לידה העולים ככל שיש יותר עוברים. הוזכר גם מחקר בריטי שהראה כי הריונות המסתיימים בלידה המוקדמת אך במעט מהנורמה (שבוע 32-35) מראים בעיות התפתחויות בילדים אם בעיות מוטוריות ואם בעיות של היפראקטיביות, קשיי למידה ועוד עד כדי 30% מהילדים.

ד"ר מיכאל לודויג מגרמניה הרצה על התפתחויות בטיפולי פוריות:

בעיות פוריות תוקפות כ-10% מהזוגות בעולם המערבי.

בתחילת המאה ה-20 חלו התפתחויות רבות בטיפולי הפוריות שהמרשים ביותר בתחילת שנות השבעים – הפריית המבחנה (IVF) ובשנת 1992 המיקרו מניפולציה (ICSI), החדרת הזרעון לתוך הביצית ע"י הלבורנטית במעבדה. באמצע שנות התשעים החזרת עוברים בלסטוציסטים, כלומר עוברים בני 5 ימים , ובכך הקטנת הסיכוי להריונות מרובי עוברים משום שמחזירים 2 עוברים ולא יותר.

ההתקדמות הגדולה ביותר שנעשתה הינה השימוש בהורמונים אשר יוצרו בהנדסה גנטית ולא הופקו משתן. זוהי ההתפתחות הגדולה ביותר של זמננו.

נושא גירוי יתר של השחלות – שימוש ב – GNRH כחומר מדכא הוכח כיעיל במניעת גירוי יתר שחלתי המסוכן לגוף האישה.

פרופ' אלן טרונסון מאוסטרליה הרצה על נושא STEM CELLS

הנושא החם ביותר היום הינו פיתוח השימוש בתאי אב – STEM CELLS בשיקום רקמות.

הוכח כי התאים הללו יכולים להתאים עצמם לכל סביבת רקמה בה הם נמצאים. תאי אב שהושמו ליד תאי לב החלו לפעום לאחר יום. תאי אב שהוכנסו לעובר בלסטוציסט פיתחו תכונות עובריות . כלומר לפנינו שיטה או דרך לשיקום רקמות.

הוכח כי תאי אב שהושתלו בעוברים בדרגות נמוכות , כלומר לא מתאימים להחזרה, שוקמו על ידי הזרקת תאי אב והפכו לעוברים בדרגות טובות. איך תאי אב של בני אדם יכולים להשפיע בנושא IVF ?

להלן כמה כיוונים:

טיפול במחלות גנטיות ע"י שחלוף תאים . תאי אב יכולים להיות מהונדסים גנטית כדי לתקן בעיות גנטיות בנושא פוריות.

שיקום שחלות או בעיות באשך: הוכח בעכברים כי הזרקת תאי אב מהונדסים שיקמו פעילות של שחלות ו ופעילות אשכית. בעתיד שיקום תאי עצב במוח.

לסיכום:

היכולת לייצר תאי אב אנושיים היא המהפכה הבאה משום היכולת לייצר תאים לשיקום רקמות.

הגב. סנדרה דיל, מאוסטרליה, היא ממארגנות הכנס ובעצמה הקימה עמותה באוסטרליה ומשמשת יועצת לועדות שונות במשרד הבריאות האוסטרלי. היא עברה טיפולים עד שהחליטה עם בעלה לא להמשיך מפאת המעמסה הנפשית והכלכלית הכבדה.

מר ג'ו טומפסון מבריטניה סיפר על עמותה חדשה אשר מסייעת לזוגות אשר החליטו להפסיק את הטיפולים ולהמשיך בבניית חייהם ללא ילדים כלל. עמותה זו פרושה ברחבי בריטניה ומסייעת דרך האינטרנט ובפגישות אישיות וקבוצתיות להתמודד עם ההחלטה לא להמשך בטיפולים ולבנות חיים חדשים ללא ילדים. מעניין הוא כי הרבה זוגות שהחליטו לא להמשיך יותר בטיפולי פוריות החליטו גם לא לאמץ ילדים.

ניתנו הרצאות גם בנושאי יחסי ציבור ותקשורת וכן על שימוש באינטרנט.

חזרה לכל הכנסים