עמותת חן לפריון וחיים

הינה עמותה אשר התאגדה בשנת 1998 בישראל
על מנת לעזור לזוגות הסובלים מבעיות אי פוריות

לתרומות לתמיכה וליוי

03-5050345
איימל:amotat_c@netvision.net.il   לעמוד הפייסבוק

כנס עמותות פריון שהתקיים 23-24.06.2000 בבולוניה, איטליה

אני שמחה לדווח לחברי העמותה כי השתתפתי בחודש יוני 2000 בכנס עמותות מטופלי פריון שהתקיים במרפאת פריון SISMER בבולוניה.

בכנס השתתפו נציגי עמותות מארצות שונות בעולם כמו: ארה"ב, אוסטרליה, אוסטריה, אירלנד, איטליה (הארץ המארחת), הולנד, גרמניה, דנמרק, שוודיה, פינלנד, נורווגיה, לטביה, ניו זילנד, קנדה, בריטניה וצרפת.

נציגי כל העמותות הינם מטופלים בהווה או בעבר אשר לקחו על עצמם לסייע לאחרים ובעיקר לקדם את הנושא במדינתם הן מבחינה חוקית ותחיקתית והן מבחינת הסיוע האישי והפצת מידע בנושא.

ביום הראשון לאחר ההתכנסות נערך סיור במרפאה המארחת כאשר מנהלת המרפאה ד"ר פרארטי הציגה בפנינו את השיגי המרפאה בשנים האחרונות בתחום הטיפולי באופן כללי והפריית מבחנה ותרומת ביצית בפרט.

באיטליה מבוצעת הפריית מבחנה מתרומת ביצית בתשלום מלא של החולים ובמחיר זול יחסית לארצות שכנות. בגרמניה ואוסטריה בכלל לא מבוצעות תרומות ביצית כי אסור שם להקפיא עוברים. לכן מגיעים אזרחי ארצות אלה לאיטליה לביצוע טיפוליים.

בעיית תרומת ביצית קיימת בכל העולם וגם כאשר ניתן לרכוש ביציות (רק בארה"ב) קיים מחסור חמור.

באירופה בכל הארצות בהן מותרת תרומת ביצית אסור תשלום לתורמת .

כלל הנוכחים השתוממו לגלות כי בישראל משולמים טיפולים ע"י קופות החולים עד קבלת ילד ראשון ושני על פי התוויה רפואית משום שאינם שלושה טיפולים בלבד.אחר כך הכל פרטי.

אחר הצהריים השתתפנו בכינוס של קרן ברטראלי שהקציבה $250,000 להקמת פורטל באינטרנט בנושא פריון. הוחלט כי תוקם ועדה מקצועית לתכנון האתר שיהיה לשימושם של חברי העמותות בכל העולם וישמש מקור מידע עדכני לנושאים שעל הפרק.

מנהלי הקרן ביקשו לשמוע מאיתנו על סוגי המידע הרצויים לנו כנציגי העמותות.

ביום המחרת 24.6.00 שמענו הרצאות ממומחים שונים. ד"ר טרו מבי"ח המרסמית בלונדון הרצה בנושא טיפוליים בפרגונל לעומת גונאל אפ . המסקנה העולה מהרצאתו הינה כי שימוש בגונאל-אפ יעיל יותר מאשר בפרגונל וכן בטוחה יותר לעתיד משום שאולי איננו יודעים עדיין לאתר בעיות אותן יכול לגרום הפרגונל ורצוי לעבור לשימוש בתרופה המיוצרת בהנדסה. מחזורי הטיפול מעטים יותר והשימוש קל יותר ובטוח יותר.

הרצאה נוספת שמענו מד"ר פפראטי: בנושא איתור מחלות גנטיות בבדיקת כרומוזומים של העובר. היא סקרה את השיטה בה מסמנים את הכרומוזומים ובודקים את תקינותם. כך יכולים לגלות, כאשר יש סיכון, מומים בכרומוזומים או תוספת של כרומוזום המראה על עובר הלוקה בתסמונת דאון. בדיקות אחרות של כרומוזום 21, 15,22 מאפשרות להקטין את % ההפלות . הטכניקה היא ביופסיה של תא אחד מעובר בן 6-8 וזיהוי מצב אותם כרומוזומים ובדיקת תקינותם. הרופאה דיווחה על שיפור ניכר באחוזי ההריונות בגילאים 36-43 שהסתיימו בלידת תינוק בריא.

פרופ' גייב קובאס מבית החולים בוקס היל ובית הספר לרפואה מונאש בבריטניה, הרצה על טיפולים בעקרות הגבר .טיפולי השבחת זרע, טיפולי TESA ושאיבת זרע מהאשכים למציאת זרעונים בגברים שבזירמתם לא נמצא זרע. היום לשם הריון ניתן להשתמש בזרעון אחד בודד בשיטת TESA ואילו אך לפני כמה שנים נדרשו 100,000 זרעונים לתהליך IVF בשיטת SUZI בו מזריקים זרעונים לקרום הביצית ומעל למיליון זרעונים לתהליך IVF רגיל.

ד"ר אנטוני רוטרפורד מנהל יחידת IVF בבי"ח בלידס הרצה בנושא הקפאת רקמות.

הנושא בתחילתו אבל כבר הוכח כי ניתן להקפיא רקמת שחלה בעכברים ואחר כך למצוא בה לאחר השתלתה בחזרה בדופן הרחם, ביציות חיות .

התהליך רק בראשיתו ועדיין לא ניתן לגרום לביציות הללו לגדול ולהבשיל עד לקבלת גודל המאפשר IVF כבר כאן ותוך 10-15 שנים אולי ניתן יהיה לתת פיתרון לנערות חולות בסוגים שונים של מחלות ממאירות ולשמר עבורן חלק מהשחלות לפני קבלת טיפול כימותרפי ההורס את פוריות שחלותיהן.

גב. פטרה טורן מגרמניה ופרופ' קן דניאלס מניו זילנד, עובדים סוציאליים, סקרו את הבעיות שבהן נתקל זוג העובר טיפולי פוריות ואת החשיבות הרבה שיש לטיפול תומך לזוג, אם באופן אישי ואם בקבוצות תמיכה.

הם דנו גם בבעיות כגון איך ומתי לספר לילדים על הטיפולים שכתוצאה מהם הם באו לעולם. ההמלצה היא לספר לילדים כאשר ניתן והילד מסוגל להבין את משמעות הטיפול.

הגב. סנדרה דיל, מאוסטרליה, היא ממארגנות הכנס ובעצמה הקימה עמותה באוסטרליה ומשמשת יועצת לועדות שונות במשרד הבריאות האוסטרלי. היא עברה טיפולים עד שהחליטה עם בעלה לא להמשיך מפאת המעמסה הנפשית והכלכלית הכבדה.

היא סקרה את המצב המשפטי באוסטרליה בנושא טיפולי פוריות בכלל ובנושא פונדקאות בפרט.וזאת על סמך החלטת האו"ם בנושא זכויות האדם: כל איש ואישה בגיל בגרות זכאים לאוטונומיה בנושא זכותם להינשא והלקים משפחה". באוסטרליה הגיעו למסקנה עקב הרחבת החוק הזה גם בנושאי אי פוריות וכי לא החוק צריך להנחות את הזוג ברמת האתיקה אלא הרופאים והחולים בעצמם . יש התערבות של הרשויות רק כאשר יש ילד בסיכון

ניתנו הרצאות גם בנושאי יחסי ציבור ותקשורת וכן על שימוש באינטרנט.

חזרה לכל הכנסים